Roep mediation in jouw leven!

Wat is een mediation training nou eigenlijk? Bij Vine Coaching wordt gebruik gemaakt van GC Mediation trainingen, wat een afkorting is van Geweldloze Communicatie Mediation. Deze trainingsvorm is gebaseerd op de gedachtegangen van Marshall Rosenberg, John Kinyon en Ike Lasater en gaat er vanuit dat we als mens alles doen om onze behoeften te vervullen en graag bijdragen aan elkaars welzijn. De training is dan ook gericht op het verbeteren van interpersoonlijke, innerlijke,informele maar ook zakelijke conflicten.

Wat houdt de training in?

Deze mediation training duurt een jaar en is opgebouwd uit drie modules van vier trainingsdagen. Daarnaast zijn er genoeg oefeningen en zijn er tussentijdse intervisies.  De vaardigheden die u zult leren zijn bijvoorbeeld: elkaar horen zoals zij gehoord willen worden, elkaar ontmoeten op basis van gedeelde belangen en behoeften en oplossingen vinden die bijdragen aan het welzijn van beide partijen. Tijdens het eerste blok zult u vooral de kernelementen en vaardigheden leren. In het tweede blok gaat u zich meer richten op het ontwikkelen van de vaardigheden door middel van oefening in verschillende situaties. Tot slot zult u zich in de derde fase bezig houden met de speciale toepassingen van het mediationproces zoals de heling van emotionele pijn.

Inschrijven voor de training

Wilt u zich inschrijven voor de mediation opleiding? U kunt zich alleen voor het eerste blok inschrijven. Als u dit eenmaal hebt afgesloten kunt u ervoor kiezen om door te gaan met de andere blokken. U begint dus alleen met de eerste module en kunt dan bepalen of deze training bijdraagt aan uw manier van communiceren. Op de website van Vine Coaching vindt u meer informatie over de inschrijving.