Heeft uw hond vlooien?

Denk u dat uw hond vlooien heeft? Het arme beestje! Vlooien zijn kleine parasieten die leven van bloed. Er zijn twee soorten vlooien die voor kunnen komen bij uw hond. De Ctenocefalides Canis, de hondenvlooien, en de Ctenocefalides Felis, de kattenvlooien. Ook de kattenvlooi kan bij uw hond voorkomen! Vlooien veroorzaken voornamelijk jeuk. Dit is erg vervelend voor uw hond en uw hond kan hier heel veel last van hebben. Benieuwd naar de symptomen die optreden bij vlooien? Lees dan snel verder voor meer informatie .. 

De sympthonen van vlooien bij uw hond

Er zijn veel sympthonen van vlooien die u kunt herkennen bij uw hond. Zo reageert de hond op pijn bij een vlooienbeet. Dit uit zich in jeuk en irritatie waarbij uw hond gaat krabben. De hond kan zich lusteloos voelen door bloedarmoede. Na het kammen van uw hond kunt u veel zwarte stipjes aantreffen. Soms kunnen vlooien ook lintwormen opleveren.

Alle informatie online te vinden

Voor meer informatie over vlooien kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl. Heeft u vragen en / of opmerkingen voor ons? Bijvoorbeeld over de sympthonen bij uw hond? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.