De etiquette van een gala

Iedereen heeft wel eens een gala gehad. Dit kan van uw werk zijn, of voor uw eindexamen. Een gala bestaat al eeuwen lang, maar wat is het eigenlijk? Wat zijn de regels van een gala? De meeste mensen zijn bekend met de dresscode ‘White Tie’. Voor een vrouw betekent dat een lange avondjurk en voor de man een rokkostuum. U koopt tegenwoordig makkelijk de rokkostuums of online bij bijvoorbeeld galajurken Rotterdam, maar zodra u uw kleding binnen heeft, heeft u zich nog niet aan alle regels gehouden.

De regels

Naast de dresscode ‘White tie’ zijn er nog meer regels waar u zich aan moet  houden. Bijvoorbeeld, als u handschoenen draagt bij uw jurk is het de bedoeling dat u deze gedurende de hele avond draagt. Het enige moment dat het gepast is uw handschoenen af te doen is als u aan tafel zit. Dan is er ook de regel dat u geen horloge draagt op het gala. Dit onder het motto ‘gezelligheid kent geen tijd’. De laatste regel is dat de man zorgt voor het vervoer naar huis voor de vrouw. Als dit een taxi is, betaalt de man deze.

Het begint bij avondjurk Rotterdam

Heeft u de regels helemaal in uw hoofd en wilt u naar een gala? Begin dan bij het belangrijkste en koop uw prachtige jurk bij Jasmin mode,  avondjurk Rotterdam! U kunt komen passen, maar ook direct online bestellen. Kijk op de website voor meer informatie.