Kan jij wel een assertiviteitstraining gebruiken?

Wel vaker hoorde ik van anderen dat ik wat assertiever moest zijn. Maar hoe begin je met zoiets?  Ik las hier en daar eens een artikel, probeerde eens wat uit in de praktijk, alleen écht assertiever werd ik niet. Toch besloot ik dat er iets moest veranderen. Ik gaf met op voor assertiviteitstraining in Amsterdam.

In deze vierdaagse cursus krijg je diverse handvaten aangereikt om assertiever te worden. Dat begint eigenlijk vooral bij jezelf. Want je moet eerst weten wat je zelf wil, voor je het tegen een ander kan zeggen. Tijdens de cursus kwam ik erachter dat assertief zijn eigenlijk heel makkelijk is. Maar ik moest er natuurlijk wel iets voor doen. Zo krijg je diverse opdrachten mee om thuis uit te voeren. Wat bleek: mensen vinden het veel leuker om met andere assertieve mensen om te gaan. Dit was voor mij een keerpunt.

Makkelijker dan je denkt!

Assertief worden blijkt misschien  toch gemakkelijker dan ik dacht. Ik moest alleen op de momenten gewezen worden waar het mis ging. Achteraf is mijn leven toch wel veranderd na de cursus. Ik kan beter voor mezelf opkomen en durf mijn mening te laten horen.  Benieuwd? Bezoek eens de website van B4solutions en start met assertief worden.