Een roetfilter verwijderen van uw auto

Laat u wel eens het roetfilter van uw auto verwijderen? Dit is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw auto.  U heeft een BMW en wilt het roetfilter van de BMW verwijderen? Dan bent u bij DPF Off aan het juiste adres. Ook voor andere merken auto’s kunt u natuurlijk bij ze terecht. Het verwijderen van het roetfilter brengt geen schade aan uw voertuig toe en geeft geen problemen bij de APK.

Een roetfilter

Een roetfilter is een filter die op een auto aangebracht kan worden. Nieuwe roetfilters vangen 30 tot meer dan 95% van het schadelijke roet af. Roetdeeltjes uit auto’s vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze ontstaan door de onvolledige verbrandding van dieselbrandstof.  Een roetfilter bestaat uit een keramisch element in een metalen behuizing. Een roetfilter is meestal voorzien van druksensoren. In het keramische roetfilter-element zitten kleine doorgangen welke om en om zijn afgesloten. De uitlaatgassen gaan door het filter naar het tweede kanaal, terwijl de roetdeeltjes achterblijven.

Verwijderen van een roetfilter

Het is belangrijk om het roetfilter te verwijderen. Het voorkomt motorschade en u heeft minder brandstofverbruik door regeneratie. Daarnaast heeft u minder onderhoudskosten en is de auto minder storingsgevoelig. Wilt  ook uw roetfilter laten verwijderen, misschien wel van uw Ford? Klik dan hier.