De Chablis France Wine

Bent u al bekend met de chablis france wine? Dit is een heerlijke wijn afkomstig uit de Franse stad Chablis. Het leuke is dat de wijn gemaakt wordt van een enkele druif: de Chardonnay. Maar het smaakt wel degelijk anders dan de klassieke Chardonnay wijn. De Chablis is droog, fris en fruitig. Daarnaast rijpt de wijn in een vat van staal, in plaats van in een houten vat. Bent u benieuwd naar meer informatie over deze wijn? Lees dan snel even verder .. 

De Vau de Vey uit 2009

Een goed voorbeeld van de Chablis is de Vau de Vey uit 2009. Dit is een wijn die heeft gelegen op een zeer steile helling met klei en kalk bodems. Vandaar dat unieke karakter van de Vau de Vey uit 2009! De smaak is zeer delicaat bloemig met een vleugje witte perzik. De wijn heeft een goed veroudering potentieel. Hij kent namelijk vier appellations. Dit geeft een indicatie van de kwaliteit van de wijn.

Meer weten over de Chablis France Wine?

Voor meer informatie over de Chablis France Wine gaat u naar de website van Benjamins Winestore. Hier kunt u ook veel meer lezen over allerlei andere soorten wijnen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen. U wordt van harte verder geholpen!