Op zoek naar transportketting?

Denkt u dat uw bedrijf profijt heeft van het aanschaffen van een transportketting? Dan bent u op de juiste plek. In deze blog vertellen wij u meer over de transportketting. Met een transportketting vervoert u eenvoudig zware materialen van de ene naar de andere plek. Een kettingtransporteur transporteert probleemloos hoge gewichten. Dat komt door de robuuste constructies met industriële kettingen die grip bieden. Daarnaast kan het zware materiaal ook nog eens redelijk nauwkeurig gepositioneerd worden.

Transportketting: makkelijk in gebruik

De transportkettingen zijn te verkrijgen in roestvrij staal (RVS) en gewoon staal, dit zijn krachtige en gladde materialen en daarmee ook goed schoon te maken. Dit is erg belangrijk voor de transportkettingen. Dat is onder andere noodzakelijk in de voedselindustrie die met onder andere HACCP te maken heeft. Een van de dingen die bepalen welke transportketting voor u het meest geschikt is, is de ruimte waar de transportketting in komt. Daarnaast zijn het product en de toepassing van belang voor het soort transportketting dat u moet kiezen. Dus eigenlijk is dit voor iedereen anders. Deze robuuste transportkettingen zijn voordeliger dan andere langebaansegementen. Het maken van bochten is niet mogelijk, maar wel kan er voor gezorgd worden dat de kettingen op plaats van bestemming komen door ze haak op elkaar te plaatsen, de juiste richting in. Als u werkt met een transportketting, is het eenvoudig om bijvoorbeeld pallets met behulp van een heftruck op te pakken of te plaatsen bij het opzet- en afnamepunt.

Transportketting kopen bij een specialist

Er zijn diverse werkzaamheden die u kunt vergemakkelijken met het plaatsen van een transportketting. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u werkt in de automotive industrie, wanneer u werkt met halffabricaten, grondstoffen of wanneer u veel te maken heeft met pallets. U kunt op de site van ACB Transportbanden daarnaast kunt u ook zelf een transportketting samenstellen, maar u kunt ook een van hun adviseurs vragen om hulp. Ze komen op locatie kijken en denken mee in praktische oplossingen om u het werk makkelijker te maken. Dus bezoek de website en koop of ontwerp uw eigen transportketting!