Een hond met vlooien is echt geen pretje

Een hond met vlooien is allesbehalve een pretje. Vergelijk het eens met luizen. Daar heeft iedereen wel eens last van gehad in zijn of haar leven. Daar ontkom je ook bijna niet aan. Kunt u zich die intense jeuk nog herinneren? U kon het toen tenminste nog aangeven: een hond kan dit niet. Alleen wanneer u opmerkt dat uw hond ongemakkelijk loopt en veel jeuk heeft gaat er wellicht een belletje rinkelen: verrek.. misschien heeft het beestje wel vlooien. Het arme ding. Wat kunt u er precies aan doen? Dat vertelt Zoekdierenarts.nl u graag. Lees snel verder in dit blog om daar achter te komen. 

Wat te doen tegen vlooien bij uw hond

Allereerst is het raadzaam om regelmatig de vacht van uw hond te controleren. Dit het liefst met een ijzeren vlooienkamp. Wanneer u een eitje, een larf of een vlooi constateert kunt u verschillende poeders, shampoos en sprays krijgen. U kunt ook pipetjes in de nek druppelen middels een handige methode.  Vraag advies in de dierenwinkel of bij uw dierenarts.

Meer lezen?

Wilt u graag meer lezen? Surf dan naar de website van Zoekdierenarts.nl. Hier vindt u een uitgebreid verslag over vlooien. Zoals ook de symptomen waaraan u vlooien kunt herkennen.