Hoe herkent u vlooien bij uw huisdier?

Vertoont uw hond de laatste tijd raar gedrag? Krabt hij bijvoorbeeld heel vaak en is hij een beetje lusteloos? Dan kan het zijn dat uw hond vlooien heeft.  Vlooien zijn kleine parasieten die leven van bloed. Er zijn twee soorten vlooien die voor kunnen komen bij uw hond. De Ctenocefalides Canis, de hondenvlooien, en de Ctenocefalides Felis, de kattenvlooien. In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, kunnen kattenvlooien ook bij honden voorkomen! Vlooien veroorzaken voornamelijk jeuk. Dit is erg vervelend voor uw hond en uw hond kan hier heel veel last van hebben. Benieuwd naar de symptomen die optreden bij vlooien? Lees dan snel verder. 

De sympthonen van vlooien bij uw hond

Er zijn veel sympthonen van vlooien die u kunt herkennen bij uw hond. Zo reageert de hond op pijn bij een vlooienbeet. Dit uit zich in jeuk en irritatie waarbij uw hond gaat krabben. De hond kan zich lusteloos voelen door bloedarmoede. Na het kammen van uw hond kunt u veel zwarte stipjes aantreffen. Soms kunnen vlooien ook lintwormen opleveren. U kunt er dus maar beter goed op letten.

Meer informatie

Voor meer informatie over vlooien kunt u terecht op de website van Zoek een Dierenarts. Heeft u vragen over de informatie? Bijvoorbeeld over de sympthonen bij uw hond? Zoek een Dierenarts helpt u graag verder.